Idag har vi tävlat startklass, vi som inte skulle tävla lydnad mer. Men så blev det!
För tre veckor sedan fick jag ett infall och anmälde oss till två startklasstävlingar, sedan dess har vi tränat minst ett ordentligt pass om dagen – ibland två och gått på ett tredagars lydnadsläger för Emma Hammar.

Under de här veckorna fick vi verkligen ihop helheten och det jag har varit mest orolig över (att han ska sticka och inte hålla ihop) har löst sig sedan jag började med target i transporterna. Visst är uthålligheten fortfarande inte den bästa, men han kämpar på och kommer faktiskt igenom ett program.

Jag var sjukt nervös när vi åkte till tävlingen. Erika och Jack skulle också tävla och det var väl det som kändes lite bra i alla fall, att inte vara själv!

Det var verkligen varmt ute – en bra bit över 20 grader och solen verkligen gassade. Vi hade startnummer 11 och Billy var ute från det att vi kom till tävlingsplatsen till det att vi gick in på planen. Han behöver verkligen tid att landa i miljön, men det tog mycket på krafterna speciellt nu när det var så varmt.

När det äntligen var vår tur var vi båda ganska mosiga i huvudet. Men vi gick in på planen och bara körde.
Jag märkte hur trött han var direkt och försökte verkligen peppa upp honom mellan momenten, men det hjälpte inte riktigt. Han är inte en fartig hund och med värmen vart det ännu segare.

Men han var så duktig och kämpade verkligen på!! I inkallningen blev det en liten miss, märkte redan i transporten att han var besvärad av halsbandet, och jag försökte rätta till det men lyckades inte. Därför kliade han sig när jag lämnade honom och ställde sig sedan upp. Stod dock kvar som en staty tills jag kallade in så det gjorde att vi ändå fick 6,5 poäng.

Med en 9:a (!!!!) på fria följet och ett program med poäng i alla moment lyckades vi ändå få ett förstapris med 167,5 poäng och en tredjeplacering <3 duktiga duktiga Billybus!!