1. Om  du är ute och vädret är sådär härligt som det kan vara på sommaren eller vintern eller hösten eller våren, och husse plötsligt säger att det är dags att gå in(!!!) – lägg dig ner och vägra.

2. Om matte menar att hästar inte alls är farliga, och ÄNDÅ står de där och äter gräs och stirrar lömskt.. skäll ut dem så att de vet vem som bestämmer.

3. Har du en riktigt rolig leksak behöver du aldrig mer göra någonting annat än att leka med den själv. Även om resten av familjen försöker få dig på andra tankar/fånga dig. De springer ändå inte lika snabbt som dig.

4. Ser man vatten är det viktigt att man badar. Får du inte bada kan du skrika lite och galoppera i kopplet. Det brukar funka. Speciellt om du har en matte som inte går till gymmet så ofta.

5. Var noga med att alltid rota i alla mattes väskor när hon inte märker. Man vet aldrig vad för spännande saker man kan hitta! Bollar, strumpor, frukt, viktiga papper… ja.. speciellt det sistnämnda är extra gott att äta på.

Så för att summera dagens inspirerande tips; Är det någonting du absolut inte vill göra, bara lipa åt matte och gör det du själv vill!

20130723_4249