Ibland, om matten varit dum och inte gett tillräckligt mycket godis på ett tag – kan det vara smart att spela henne ett litet spratt. Mest för att det är hemskt roligt när hon skriker och springer runt som en yr höna – men även för att man kanske får lite extra pussar, kramar och godis efteråt när hon kommer på att det hela inte var på riktigt.

Ett bra exempel på detta kan tillexempel vara orm-hysset. Funkar extra bra om era mattar är extremt ormrädda.

Steg 1: Ta ut matten på en skogspromenad där du får vara lös.
Steg 2: Här gäller det att hitta någonting riktigt slajmigt. Bra funkar tillexempel olika kablar, däck från tunna cyklar som gått sönder, eller någonting annat smalt och gummi-liknande. Helst svart.
Steg 3: Spring sedan runt med detta, släng med huvudet så det slajmiga fladdrar, morra hotfullt och håll dig alltid på ett långt avstånd från matten, så att hon inte riktigt ser vad det är för någonting.

Har du nu en ormrädd matte händer antagligen detta:

1. Matten skriker och springer mot dig (du springer såklart undan)
2. Matten skriker ännu mer och ropar åt dig att släppa (du släpper såklart inte)
Detta är mycket underhållande att titta på. Har du någon i närheten som kan filma, gör det.

När matten sedan upptäcker att det inte alls är en orm- utan en slajmig pryl blir hon otroligt lättad. Du kan då gå fram till henne. Med största sannolikhet får du nu mycket kramar, ömsinta blickar och min-hund-har-inte-just-slagits-med-en-orm-godis.

PS! När matte gett dig tillräckligt med ömhet och godis kan du använda ”ormen” som häftigt halsband, om formen passar. Mycket modernt.

/Billy & ormhalsbandet

20140610_0752

20140610_0764