Det är coolt att tugga tuggummi. Det gör vareviga tonåring. Billy har genast snappat upp detta, snabbtänkt och modemedveten som han är. Men vad gör man då när man har en snål, självisk matte som vill ha alla tuggummin för sig själv? Ja Billy har kommit på knepet.

Tips 1: Leta i mattes väska när hon inte ser. Kommer hon på dig, ingen fara! Med största sannorlikhet lägger hon tillbaka tuggumipaketet i samma väska igen, och du kan rota rätt på det en gång till.

Tips 2: Ta en titt i mattes papperskorg! Inte omöjligt ligger det något välsmakande tuggummi där och väntar på att en cool hund ska hitta det.

Tips 3: Leta under sätet på tåget! Där finns det alltid massa smaskiga (dock begagnade) tuggummin att peta i sig om man ger det hela lite engagemang.

Tips 4. Många kastar tuggummin på marken inne i stan. Ta vara på detta! Nedskräpning är dåligt och en hund är ju faktiskt både damsugare och diskmaskin i hemmet, varför inte även i stan? Tuggummina må vara urtuggade och överkörda av människoskor, men får man upp den blir det ändå en trevlig liten tuggstund!

Tips 5: Vill du inte ha begagnade tuggummin, och matte har tömt papperskorgen och hängt upp väskan, ja då finns det bara ett sätt kvar. Ligg på lurpass när matte stoppar in ett nytt, fräscht, hallonsmakande tuggummi i munnen och sen… sno det! Låtsas att hon ska få en riktig myspuss, men i sista minuten grabbar du tag i tuggummit och drar ut det! Denna metod är lite riskabel, men helt klart värd ett försök om känner tuggummiberoendet trycka på.

Billy önskar lycka till och vill samtidigt påpeka att han har lyckats med alla fem metoderna. Ingenting är omöjligt, coola killar tuggar tuggummi!

H8