Ikväll lurade jag med mig husse till brukshundklubben för lite passivitetsträning. Vi köpte med oss god sallads-middag och satte oss under taket i skydd från duggregnet. Jag hade tänkt mig att det inte skulle vara så många där, och att vi skulle kunna sitta och snacka och ha det mysigt själva, men så vart det absolut inte! Såklart fanns det massor med trevliga klubbkompisar där som gärna ville prata om alltifrån blåbärspaj till kursupplägg under hösten. Jätteroligt och trevligt att bara vara där och hänga – även om stackars Josef kanske blev lite trött i öronen på allt hundprat efter ett tag.
Jag testade en ny grej med passivitetsträningen idag. Uppdrag Märgben. Billy fick ligga och äta märgben medan vi käkade våran mat. Visserligen var han inte direkt passiv, men han var tyst hela tiden och insatt i sin uppgift. Funderar på att försöka testa såhär ett tag för att få in någon typ av muskelminne av att det är trevligt även när man inte tränar.
Efter passivitetsträningen passade vi på att ta en mysig promenad vid brosjön. Billy fick hålla sin boll hela tiden och lyssnade fint på mina kommandon. Vi fick beröm av en joggare som sprang förbi ”oj den där har du pli på!” Ibland är det så roligt att höra, även om jag vet att det kanske inte riiiiktigt stämmer!

20140611_1336

På klubben träffade vi på alla möjliga trevliga människor och en hel del trevliga hundar. Bland annat mötte vi en trött liten krabat som sov i sin mattes armar medan hon fikande blåbärspaj.20140611_1301 20140611_1299

Sedan mötte vi även på Tobias, Jason & Rozz. De ska tävla agility SM i helgen och Tobas och Rozz är tippade som potentiell andrapristagare. Superhäftigt! Vi fick förmånen att se honom köra båda hundarna litegrann, och det såg riktigt fartigt och ballt ut! Wow vad jag ska hålla tummarna för dem i helgen! Heja heja!
20140611_1262

20140611_1201

20140611_1227