Vilken fantastisk helg vi har haft! Billy har antagligen fått någon typ av skabb eller allergi, och det är ju inte vidare fantastiskt, och det gjorde att vi inte kunde gå på rallykursen på lördagen. Istället tog vi världens långsammaste promenad på 8km med husse och bara hade det supermysigt.

20140906_8455 20140906_8468 20140906_8673-2Idag, söndag började vi morgonen med ännu en mysig familjepromenad, gick på husvisning, fikande på Lida, jagade frisläppta kaniner (både Billy och matte. Jag kan inte låta bli!! De är så satans söta!!!!)

Sedan mötte vi upp Matilda och typ spårade tills det bara sprutade ur öronen. Matilda & Fidel körde även igenom hela ettan (utom hoppet) och det såg riktigt riktigt bra ut. Kul!!
Billy fick tre spår, ett trappspår med ett par vinklar för att värma upp. Jag är riktigt nöjd faktiskt, han spårar bättre och bättre hela tiden och blir allt mer säker på vinklarna. Två av vinklarna på spåret tog han exakt 90 grader. GRYMT!
Sedan fick han två till spår, varsin vinkel där Matilda hade korsat spåret precis innan jag släppte på honom. Det var väldigt svårt, och han var intresserad av Matildas spår, det här måste vi helt klart träna vidare på! Tyvärr gjorde jag fel på andra spåret, och hindrade honom från att ta vinkeln (eftersom jag trodde att det var Matildas spår.. KLANT!) så Billy försökte svänga 2m högre upp istället och vi kom lite off från slutet (men när jag släppte på linan hittade han den såklart genast.. dumma styrande matte) så jag får ta lärdom av detta.. Inte fören jag VET att han kan klara att spåra över korsande spår kan jag lägga in vinklar. Från och med nu blir det raka spår med störning istället, så att jag inte kan förstöra…

Vi avslutade allting med en platsliggning. Vi gick ut kanske.. 8 m och hade relativt tätt mellan hundarna. Billy låg fint och tryggt, trots att Fidel sprang upp till Matilda så snabbt, plötsligt och oväntat att jag ryckte till. Yes! Kanske behöver jag inte vara så rädd för platsen. Han klarar ju faktiskt det mesta (utom störtförbannade hundar och ibland extrem omotivation… hehe…)

Här kommer iaf en fim på de två första spåren. Det som knakar i bakgrunden är autofokusen från kameran men jag var för slö för att lägga på musik!


20140907_8686 20140907_8759 20140907_8811 20140907_8829