Igår var vi och tävlade rallylydnad i Visättra, och hör och häpna: VI KLARADE DET!! 70 poäng exakt skrapade vi ihop, men godkänt är godkänt! Vi missade 10 poäng då Billy började nosa efter ett spår (vi var bland de första ut), jag tappade bort mig och fick oss att göra fel moment. Det ledde till att Billy märkte hur förvirrad jag var, så han lade sig ner och pausade och väntade tills jag redde upp tankarna och vi kunde gå vidare. I vardagen hade det varit en klar tiopoängare i hur man uppför sig, och oj vad vi har jobbat på det! Men på rallyplanen var det inte riktigt rätt så vi fick -10 till istället. Övriga grejer var bara massa småmissar som nos, snett sitt och sträckt koppel.

På det hela taget är jag nöjd! Vi kom igenom hela banan utan att göra någonting helmysko, och även om Billys fina kontakt inte fanns vid typ något tillfälle alls så klarade vi det! Jag vet inte om det var pga störningen, att han var galet törstig, värmen eller någonting annat. Men vi jobbar vi vidare stärkta efter dagen och siktar mot nya mål! Klara hel banan utan att apportera prylar eller ta sidospår, med fin kontakt och fokus rakt igenom. Det kommer ta ett tag att nå dit, men det klarar vi!

Dagens seger var i alla fall Billys aktivitetsnivå. Allting kring tävlingen gick så tokbra, han stressade inte upp sig och kunde ligga utan bur och tugga stora godisar medan vi tittade på andra som tävlade. Duktiga lilla hund!

appollofb1 Sen att världens bästa vän var där och supportade var så himla härligt!appollo2

Film från tävlingen: